Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blytung premiär för Södertälje FK

Division två-säsongen började med en riktigt käftsmäll för SFK: en 3-0-förlust i Motala.

Efter degraderingen i höstas är Södertälje FK tillbaka i division två. Och 2016 började på sämsta tänkbara sätt.

Med en klar förlust i Motala på lördagen. Hemmalaget vann premiären med 3-0, efter bland annat två mål av försäsongens skyttekung Esat Jashari.

– Det låter som om Motala hade ett stort övertag, men så var det inte. Vi spelade mycket bra i 20–25 minuter innan dom gjorde ett mål soim var klart offside, säger SFK-tränaren Luis Amieiro.

Han är förstås inte nöjd med resultatet, men tycker inte att laget spelade så dåligt som det låter.

– Nej, vi skapade mycket målchanser, men lyckades inte få in bollarna. Deras mål kom på misstag från vår sida, förklarar Luis.

– Södertälje hade mycket folk på mitten och gjorde det trångt där. Så vi kunde inte rulla boll som vi vill. Så det blev mycket spel på kanterna och långa bollar. Men det går att vinna genom att spela så också, säger Jashari till mvt.se.

SFK dominerade spelbilden med ett tremannamittfält med David Genc, Etuwe Bright Junior och Alexander Varli. Men det var Motala som lyckades göra målen.

– Vi hade oerhört bra koll på hur Södertälje spelar. Så vi gav oss aldrig in och brottades med dem på mitten. De tycker säkert att de gjorde en bra match och att resultatet är missvisande. Men mängden bolltapp de har mot ett lag som är så bra på omställningar som vi är helt makalöst. Vi utnyttjar det och skapar galet mycket målchanser. Vi har säkert tio riktigt bra chanser, säger Motalas tränare Tony Andersson till Motala Vadstena Tidning.

LT-sporten har inte lyckats nå SFK:s tränare Luis Amieiro för en kommentar.

- Vi tittade för mycket på bollen i första halvlek. Det var en blandning av dåligt spel, för lite aggression och för många misstag, säger Södertäljes lagkapten Karlos Touma till klubbens hemsida.