Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bluffläkaren försökte lura Irma, 82 

En person som utgav sig för att ringa från ett sjukhus sa åt Irma Ekström, 82, att sluta äta sin medicin. I stället skulle hon få en ny, som personen dock behövde få betalt för.

I torsdags ringde telefonen hemma hos Irma Ekström. En man i andra änden presenterade sig som Peter från KS, Karolinska sjukhuset.

– Han sa att han tittat igenom mina journaler, att jag skulle sluta ta mina mediciner och att han i stället skulle skriva ut en ny. Och i fortsättningen skulle jag klara mig med bara en tablett, berättar Irma Ekström.

Men det fanns förstås en hake.

– Han måste ha betalt och ville skicka ett kuvert till mig och i det skulle jag lägga mitt bankkort och sedan skicka tillbaka det till honom.

Irma Ekström, som äter flera mediciner och som även har haft kontakt med KS, anade dock ugglor i mossen.

– Mannen pratade så fort och jag bad honom därför att skicka det han sagt, att jag inte riktigt förstått. Då lade han på luren.

Så här i efterhand känns det lite otäckt, obehagligt, säger Irma Ekström.

– Jag har upplevt krig och helvete och det här är naturligtvis inget mot det, men det känns som att vissa människor har blivit elakare på senare år.

Irma Ekström vill nu varna för den falska läkaren.

– Ja, det är klart. Man vill ju hjälpa andra, säger hon.