Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bluffande bloggare erkände i rätten

Bloggerskan lovade biljetter till Swedish House Mafia och till electronicafestivalen Tomorrowland i Belgien. Men allt var en bluff.Under måndagen erkände 29-åringen att hon lurat ett 20-tal personer på tusentals kronor.

På måndagen inleddes rättegången mot kvinnan i Södertälje tingsrätt. Den skulle egentligen ha avslutats på fredag men man hann klart tidigare. Det berodde på att hon helt plötsligt erkände gärningarna efter att ha nekat i förhör.

29-åringen är bloggerska och har bloggat i flera år om bland annat mode, resor och shopping. Men under rättegången målades en helt annan bild upp av kvinnan – en ekonomiskt utsatt person i behov av snabba pengar och som systematiskt lurade personer.

Det kunde röra sig om allt möjligt i härvan.

Ett fall handlade om att hon kunde skaffa fram vip-biljetter till Swedish House Mafia med hotell och middag. På så sätt lurade hon en kille som hade köpt åt fyra kompisar.

Men den största punkten var fallet med festivalbiljetterna till Belgien, 13 stycken blev då lurade att köpa icke existerande biljetter.

Dessutom tog hon i det här fallet hjälp av en partner och lurade till slut honom också på tiotusentals kronor för att han skulle betala ”provision” för att få biljetter han hade lovat att tillhandahålla sina kunder eftersom det var den rollen han hade i deras partnerskap.

Han var därför en de målsägande i rättegången.

– Jag tvingades låna av mina föräldrar och ta sms-lån för att betala henne, jag var desperat, sa mannen under rättegången.

Vid ett annat tillfälle lyckades hon lura tre personer att betala för semesterresor till Turkiet som inte fanns. Och slutligen fick hon en man att betala in förskottshyra på hennes lägenhet, en uthyrning som aldrig blev av. Sammantaget fick kvinnan ihop över 150 000 kronor på bedrägerierna som pågick mellan 2012 och 2013.

Åklagaren Sara Sundström talade om sammantaget 24 fall av bedrägeri och i något enstaka fall ändrade hon till förskingring.

Den 29-åriga kvinnan var ångerfull i rätten och sa att hon skämdes.

– Jag är inte samma person nu som då. Jag vill stå mitt kast. Jag är villig att betala tillbaka pengarna. Jag var i en utsatt ekonomisk situation och var tillsammans med inte världens snällaste kille, det här var ett sätt att tjäna snabba pengar. Jag ber om ursäkt. Jag har mått jättedåligt, det är tufft just nu, sa bloggerskan i rätten i går.

Kvinnan är tidigare ostraffad. Åklagaren yrkade på skyddstillsyn och böter, försvaret höll med i stort om den påföljden, men tyckte att det kunde stanna vid skyddstillsyn.

Dom meddelas den 4 maj.

Läs mer: Hemlig Facebook-grupp säger sig ha blivit drabbade av bloggerskan