Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blomqvist måste avgå omedelbart

Tommy Blomqvists (SD) inmarsch på Södertäljes politiska scen har gått snabbt. Lika snabbt måste han lämna. Blomqvist bor i Nykvarn.

Många ögonbryn höjdes när SD presenterade sin lista över nomineringar.

Den 49-årige sjukpensionären Tommy Blomqvist, som redan har petat bort Tommy Hansson som partiets gruppledare, kommer verkligen få lägga manken till. I hela 13 kommunalpolitiska organ ska Blomqvist arbeta.

Eller skulle. För du får bara arbeta politiskt i den kommun där du bor. Och det diskvalificerar Tommy Blomqvist.

Svensk lagstiftning är mycket tydlig. Inte nog med det, den gäller alla i Sverige – även sverigedemokrater.

I folkbokföringslagens sjunde paragraf står: ”En person anses vara bosatt på den fastighet där han eller hon regelmässigt tillbringar eller, när byte av bostad har skett, kan antas komma att regelmässigt tillbringa sin dygnsvila. Den som därigenom kan anses vara bosatt på fler än en fastighet anses vara bosatt på den fastighet där han eller hon med hänsyn till samtliga omständigheter får anses ha sin egentliga hemvist.”

Dygnsvila är ett nyckelord. Omständigheter ett annat. En sådan omständighet är var de hemmavarande barnen bor.

Sverigedemokraternas gruppledare i Södertälje Tommy Blomqvist och sambon Ingrid Hult (också aktiv sverigedemokrat) har sin ”dygnsvila” i Stångarö, Nykvarn. Om detta vittnar grannar, tidigare partikamrater och till och med Ingrid Hults pappa.

I villan i Stångarö bor även parets två barn och har gjort så i princip hela sina liv – i september 1995 flyttade man in.

En annan omständighet kan vara att man bedriver uppfödning av rottweilerhundar och att man på kennelns hemsida skriver ”Surrounded by woods we, four family members, live with our Rottweilers” fritt översatt, ”Omgiven av skog bor vi, fyra familjemedlemmar, med våra rottweilers”. Under artikeln finns en bild där Ingrid Hult sitter med två hundar på tomten.

Men Tommy Blomqvist hävdar annat. I hans värld lämnade han sambon och de två minderåriga barnen (då 16 och 17 år gamla) för att flytta till sin svärfar i Ronna. Ett knappt år senare följde Ingrid Hult efter och lämnade barnen ensamma i villan.

Blomqvist, som på nyhetsplats i dag säger ”här” om Stångarö, påstår att den mångåriga permanentbostaden bara är ”en sommarstuga” – där barnen nu alltså påstås framhärda i sin ensamhet.

Detta hör till en av de mer nödtorftiga bortförklaringar som skådats – den är en ren lögn.

Att Tommy Blomqvist skrev sig hos sin svärfar i Ronna är inget annat än en skenmanöver för att han skulle kunna ta sina första politiska uppdrag för SD. Han har aldrig flyttat på riktigt – bara på pappret.

Samma sak gäller när Ingrid Hult kom på samma tanke – kanske ska flytta hem till pappa och lämna barnen (då 17 och 18 år).

Hon har inte heller flyttat på riktigt – bara på pappret.

Till saken hör att den nu 19-årige sonen John Hult sitter för SD i Nykvarns kommunfullmäktige – vilket är helt logiskt, han bor i Nykvarns kommun med mamma Ingrid och pappa Tommy. Men föräldrarna sitter i Södertäljes fullmäktige – vilket inte bara är ologiskt, utan i strid med lagstiftningen.

Detta är en av de större skandalerna i Södertäljepolitiken i modern tid – Tommy Blomqvist och Ingrid Hult måste lämna sina uppdrag i Södertälje på en gång.