Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blombacka får trygghetsvärd

Efter de senaste oroligheterna med bland annat överfallet på en 80-årig kvinna ska Västra Blombacka nu få en egen trygghetsvärd.
– Vi har haft planer på det en tid och nu är det läge, säger Michael McCarty.

Annons

Efter de senaste oroligheterna i Västra Blombacka avdelar nu kommunen en trygghetsvärd, en halvtidstjänst, för området.

– Syftet är att vara synlig och tillgänglig i bostadsområdet. En kommunal tjänsteman blir spindeln i nätet för att skapa kontakter och trygghet i området, säger Michael McCarty, brottsförebyggare på kommunens trygghets- och säkerhetsavdelning.

Planer har funnits en tid att sätta in en trygghetsvärd i Västra Blombacka och efter den senaste turbulensen i området togs beslutet snabbt i går.

Under de senaste 1,5 åren har kommunen haft trygghetsvärdar. Just nu håller den femte på att rekryteras. Trygghetsvärdarna jobbar brett med olika trygghetsskapande åtgärder.

– De anordnar trygghetsvandringar, provar grannsamverkan, värnar den fysiska miljön genom att bland annat regelbundet anmäla fel och brister till samhällsbyggnadskontoret. Men framförallt jobbar de för att öka engagemanget i bostadsområdet och skapa en Vi-känsla, säger Michael McCarty.