Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blodspåren vid gamla tegelbruket var från ett djur

En större blodsamling påträffades i en snödriva vid gamla tegelbruket längs Linavägen. Ett område spärrades av och polisens tekniker begav sig dit. (UPPDATERAD 16.15)

Annons

Polisen spärrade av en plats längs Linavägen förbi gamla tegelbruket efter att en större blodpöl hittats i snön. En kvinna ringde och larmade polisen på söndagsförmiddagen och området har hållits avspärrad sedan dess.

– Vi kan inte utesluta att någon utsatts för brott och polisens tekniker finns på plats. Vi knackar dörr och pratar med grannar, säger Tove Högg vid polisens ledningscentral i Stockholm.

Men än så länge har inget påträffats som styrker teorin om att brott kan ha begåtts.

– Vi har hört oss för på närbelägna sjukhus och SOS-Alarm, men ingen känner igen något som kan stämma överens med en händelse i Lina, säger Tove Hägg.

Ett vittne uppger till LT att det ser ut som att något blodigt dragits från skogen till parkeringen som nu är avspärrad.

Men klockan 16.15 kunde polisens tekniker konstatera att blodspåren härrör från ett djur som släpats, förmodligen av en människa, från skogen till parkeringen.

– Blodet kommer från ett djur. Djurhår har även hittats i släpspåren. När vi nu konstaterat detta kommer jag att avskriva ärendet, säger förundersökningsledare Axel Lerida vid polisen i Södertälje.