Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Blir kul att se hur SSK är"

I SSK har flera spelare ett jobb vid sidan om hockeyn. Så är det inte kommande motståndarlaget Kallinge-Ronneby.– Det är det perfekta med att spela här, säger David Lillieström Karlsson.

I morgon sätter sig SSK på bussen och åker 50 mil för att möta Kallinge-Ronneby. Blekingelaget innehåller inte många lokala spelare, utan desto fler stockholmare och utländska spelare.

Men sammanhållningen är god, enligt forwarden David Lillieström Karlsson, tidigare i AIK och nu en nyckelspelare i Kallinge.

– Det är en intressant blandning av personer. Men alla spelare bor i samma hyreshus, och med en liten ort och med många i samma ålder blir det väldigt sammansvetsat snabbt, säger han.

Tränaren Tony Zabel har anslutit från Djurgården och i truppen finns sex utländska spelare. En av dem är Mario Valery-Trabucco, som värvades till SSK inför säsongen 2013–14 i hockeyallsvenskan, men fick sparken efter tio matcher.

I Kallinge har han gjort en poäng per match.

– Ja, han är en viktig spelare för oss. Det är en typisk målskytt, med bra målsinne. Och jag tror att han är rätt sugen på att möta SSK, säger David Lillieström Karlsson.

Till skillnad mot i SSK spelar alla i Kallinge-Ronneby hockey på heltid. Även om SSK liksom Kallinge tränar dubbla pass varje dag.

– Vi tränar som ett allsvenskt lag, säger David Lillieström Karlsson. Det är det perfekta med att spela här. För mig var det självklart att spela här efter att jag valde att lämna AIK. Jag har ju spelat i SHL och allsvenskan och vet att det bra klass på den här klubben.

Som stockholmare är han förstås väl bekant med SSK - och provtränade faktiskt med klubben för ett antal år sedan, men valde då AIK i stället.

– SSK har man ju mött många gånger. Det är alltid kul att möta dem, men det blir spännande nu att se hur de är. Det kommer att bli en riktigt kul match tror jag, säger David Lillieström Karlsson.