Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blid tog plats i klacken – men längtar till isen

Förhoppningen finns fortfarande. Christofer Blid är med på SSK:s träningar, men risken är stor att han får fortsätta följa kvalserien från båset – eller läktaren som han gjorde senast.

Det var uppskattat bland fansen när Christofer Blid dök upp på ståplatsläktaren vid den avgörande playoff-matchen mot Kristianstad.

– Jag hade snackat med klacken om att komma upp och köra Telge kebab med dom, sedan blev jag kvar där uppe, det var kul, säger Christofer Blid som fick ett litet avbrott i den tråkiga sits han befinner sig i utanför laget.

Det var i en match mot Kallinge-Ronneby i slutet av januari som han skadade sig.

– Jag gick åt ett håll, benet åt ett annat, kommenterade han då ljumskskadan som han ådrog sig när han skulle täcka ett skott i slutet av matchen.

Efter magnetröntgen kom först beskedet att han skulle bli borta resten av säsongen. För två veckor sedan kom glädjebeskedet att skadan inte var lika allvarlig som man först befarat.

Christofer Blid var med på isträningarna igen. Men det har inte gått framåt så mycket sedan dess.

– Jag är inte med på några övningar, jag åker skridskor för att det är bra för rehabiliteringen, säger Christofer Blid.

Men han är inte så optimistisk över att kunna spela något i kvalserien.

– Det ser inte jätteljust ut, men det är klart att man hoppas, säger Christofer Blid.

Han försöker hålla humöret uppe och gläds över framgångarna på isen. Hemmamatcherna ser han på plats och bortamatcherna via webbsändningar. Och klacken och hemmastödet är något Christofer är mycket glad för.

– Det betyder hur mycket som helst att vi får sådant stöd. Att dom håller på hela matcherna och skapar stämning lyfter oss.

Christofer är försiktig inför kvalserien.

– Det är svårt att säga hur det ska gå. Det blir nog en jämn serie, varje match är jättetuff. Västervik och Troja vet vi är bra. Lagen från allsvenskan är bra, men jag tror vi har bra chans mot dom också, säger Christofer Blid.

25 poäng den här säsongen

Namn: Christofer Blid.

Ålder: 30 år.

Position: Forward.

Moderklubb: SSK.

Klubbar: Gnesta IK, Enköpings SK, Åkers IF, Åker/Strängnäs. Tillbaka i SSK inför den

här säsongen.

Statistik den här säsongen:

Division 1: 15 matcher, 8 mål, 10 assister.

Allettan: 9 matcher, 5 mål, 2 assister.

SSK:s program i kvalserien

Troja (borta 9/3), Sundsvall (hemma 13/3), Borlänge (borta, 16/3), Västervik (hemma, 18/3), Asplöven (borta, 21/3), Troja (hemma, 24/3), Sundsvall (borta, 26/3), Borlänge (hemma, 29/3), Västervik (borta, 31/3) och Asplöven (hemma, 2/4).

De två bästa lagen i kvalserien spelar i hockeyallsvenskan nästa säsong.