Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blid kan göra oväntad comeback

SSK-forwarden Christofer Blid räknades ut från att kunna spela mer den här säsongen. Men nu finns det nytt hopp för honom.

Det kan bli oväntat snabb comeback för Christofer Blid. På tisdagen tränade forwarden på is igen, bara några veckor efter att läkarna bedömt att säsongen skulle vara över.

– Det finns en chans att kunna spela. Inte på torsdag såklart men kanske senare. Det här är första gången jag testar på is sedan skadan, säger Blid till LT över sargkanten medan han tar det lugnt samtidigt som lagkamraterna genomför en övning under ledning av assisterande tränaren Martin Karlsson.

Blid berättar att han fick det glädjande beskedet att ingen operation skulle behövas av lårmuskelfästet i bäckenet. Muskelfästet är fortfarande delvis av, men enligt Blid tycker läkarna att det ser positivt ut och att han därför ska testa att träna på is. Detta efter att tidigare ha fått beskedet att det skulle ta månader för honom att komma tillbaka.

Men på tisdagen var han alltså med på isen igen, dock utan att delta aktivt i några övningar och givetvis utan närkontakt.

– Vi får se. Det går inte att säga något nu, det finns ingen prognos just nu. Men jag hoppas kunna spela den här säsongen, säger Blid.

Hans chanser till comeback hänger förstås också på hur lång SSK:s säsong blir. Laget inleder playoff-spelet till kvalserien på torsdagen. Skulle laget nå kvalserien inleds denna i början av mars och pågår till den 2 april.

Blid skadade ljumsken i slutet av januari. Ett tungt besked för Blid, som var i kanonform, och SSK, som tappade en av sina bästa målgörare. Sedan dess har SSK sökt en ersättare, utan att hitta någon. På måndagen stängde transferfönstret utan att någon spelare värvades.

Nu tänds alltså hoppet för en comeback för Blid. Mats Waltin ser dock chansen som liten.

– Det krävs antagligen att vi når kvalserien för att en comeback ska bli aktuell. Det är väldigt kul för Blid att chansen finns. Jag hoppas att det går så snabbt som möjligt, men det är en liten chans, säger Waltin.

På tisdagens träning tvingades två spelare att kliva av träningen. Backarna Petter Lindberg och Paul Eriksson. Det ska dock inte vara allvarligt enligt Waltin.

– Petter kände av låret och det var lika bra att kliva av. Paul har haft lite trassel med foten, en stukning som kommit och gått. Nu kände han av det igen. Men jag tror att båda kan vara tillbaka direkt i morgon efter att ha vilat. Vi får se, säger Mats Waltin.

Lindberg och Eriksson är båda viktiga spelare, som defensivt inriktade backar i varsitt backpar. Skulle de missa matchen mot Halmstad innebär det sannolikt att Marcus Lundberg och Fredric Larsson kommer få chansen på deras plats.

Forwarden Oskar Carlsson, som lånades ut till Haninge, har anslutit till SSK igen efter att Haninges säsong tagit slut. Han kommer att tillhöra truppen, men är just nu axelskadad, enligt Mats Waltin.

– Jag får nog veta mer i morgon om hur allvarligt det är med honom, säger Waltin.