Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blev utan medicin i flera dagar

Följderna hade kunnat bli allvarliga när en klient inom hemtjänsten inte fick sin medicin på fem dagar.

Södertälje kommun gjorde en Lex Sarah anmälan inom hemtjänsten i början av december. Lex Sarah handlar om missförhållanden inom vården som personalen är skyldiga att rapportera om.

I det här fallet handlar det om en klient som inte fick sin medicin på fem dygn, vilket hade kunnat få stora konsekvenser för dennes hälsa.

Efter det inträffade samlade anmälaren berörd personal och informerade om det inträffade samt diskuterade hur det hade kunnat ske.

Bland annat hade personalen inte fått information om att de skulle ge medicinen. De hade inte heller prickat av planeringsbladen enligt gällande rutiner. Alla hade inte heller läst klientens journal och fått del av medicinuppdraget.

För att detta inte ska inträffa igen har det inträffade lyfts upp på ett APT-möte. Anmälaren har också haft enskilda samtal med berörda medarbetare. Dessutom har rutinerna skärpts.