Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blazevic får en viktig roll mot gamla laget

Norrköping har stora skadeproblem inför kvällens seriefinal i basketligan i Täljehallen. Då måste Mario Blazevic kliva fram i sin före detta hemmahall.

Förre Kings-guarden Mario Blazevic, 22, fick sparsamt med speltid när Norrköping besökte Täljehallen i november och spelade inte alls när lagen möttes i Norrköping i januari.

Men inför kvällens möte är läget annorlunda. Sedan pointguarden Tim Schüberg skadade sig i början av februari har Mario Blazevic speltid ökat. Och nu – med även Johnell Smith på skadelistan – blir den SBBK-fostrade guarden ännu viktigare för sitt lag.

Men han väljer att inte sätta någon press på sig själv.

– Jag kommer ju att få spela och jag måste steppa upp och leverera, så är det ju. Men jag känner ingen press. Och spela vill man ju alltid, säger han.

Mario Blazevic lämnade Kings i jakt på speltid och utveckling inför säsongen 2013/14. Efter två år i basketettan, ett i Malbas och ett i Alvik, återvände han till ligan och hamnade i Norrköping, där hans forne lagkamrat Adnan Chuk tagit över som coach.

Där har han fått nöja sig med i snitt lite drygt åtta minuters speltid per match.

– Det har ju blivit en omställning, i ettan var jag tongivande och fick spela mycket. Här är jag mer en rollspelare. Jag visste att det skulle bli så, men det tar ändå lite tid att anpassa  sig. Det gäller att komma in och göra sitt bästa och att inte göra några misstag. Men jag är rätt nöjd, även om det alltid finns vissa saker som man kunde ha gjort bättre.

Den senaste tidens skador har gjort att Mario Blazevic fått mer speltid. I de senaste  fyra matcherna har han spelat nästan 20 minuter i snitt. I de senaste två har han startat.

Men det har inte gått så bra för laget.

– I de senaste fyra fem matcherna har vi inte kommit upp i vår standard. Visst, vi har vunnit en del, men vi vill ju spela på vårt sätt också. Förhoppningsvis får vi till det bättre mot Södertälje, säger han.

Norrköping har varit nära att slå Kings i lagens tidigare två möten den här säsongen.

– Det har varit två bra fajter och vi får hoppas att det blir så nu igen. Vi spelar ganska likt, både vi och Södertälje. Båda lagen är strukturerade och vill spela intensivt försvar. Och Adnan har ju spelat för Vedran (Bosnic, coach i Kings) i många år så de känner varandra bra, säger Mario Blazevic.

– Jag är nöjd med lagets insats så här långt och det tror jag att det flesta är, även om vi har gett bort några matcher som vi borde ha vunnit. Men vi ligger tvåa i ligan och nu när Kings har vunnit serien får vi väl sikta på att behålla andraplatsen.

Hotet kommer i första hand från formstarka Luleå, men än så länge är det fördel Norrköping, som har en seger mer och dessutom 2–1 i inbördes möten.  Visst har Norrköping en tuff uppgift mot Kings i kväll. Men Luleå passerar också Täljehallen innan serien är färdigspelad.

Inför seriefinalen

Vad? Seriefinal i basketligan mellan klara seriesegrarna Södertälje Kings (23-2) och tvåan Norrköping Dolphins (19-7).

Var och när? Täljehallen i kväll, fredag, klockan 19.04.

Tidigare mötenden här säsongen:

Kings-Norrköping 76-69 (14 november).

Norrköping-Kings 64-66 (22 januari).

Formen: Kings har 13 raka segrar och har inte förlorat på hemmaplan. Norrköping har förlorat två av sina fem senaste matcher men slog Uppsala hemma senast, med 72-70.

Läget i lagen: Kings har saknat Nick Spires i de senaste matcherna. Han är på väg tillbaka, men det är oklart om han spelar i kväll. Norrköping saknar Johnell Smith (axel), Tim Schüberg (fot), Edvin Stark (fot) och Adnan Kadrispahic (körtelfeber).