Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rattfull kvinna smet från trafikolycka i Järna – nu åker hon i fängelse

I början av augusti inträffade en trafikolycka på Storgatan i Järna. Bilföraren försökte smita men åkte fast. Nu åker hon också i fängelse.

Annons

Den påkörde bilisten körde efter kvinnan i flera mil innan hon slutligen stannade. Men när också polisen dök upp vägrade hon att låta sig omhändertas.

Olyckan inträffade på Storgatan i Järna en sen natt i början av augusti. En misstänkt rattfyllerist körde på en annan bil och smet sedan från platsen. Föraren av den påkörda bilen ilsknade till och följde efter smitaren samtidigt som han larmade polisen.

Enligt den påkörde föraren var smitaren även nära att preja andra bil längs den vingliga färden som inte tog stopp förrän vid Sillekrog på E4:an utanför Nyköping där kvinnan stannade och polisen så småningom kom i kapp henne.

När polisen ville ta med kvinnan, som var märkbart drogpåverkad, till sjukhus för en kontroll och ett drogtest gjorde hon dessutom våldsamt motstånd. En efterföljande kontroll visade att kvinnan hade 1,88 promille alkohol i blodet.

Läs även: Påverkad kvinna smet från trafikolycka i Järna – greps efter jakt på E4:an

Kvinnan, en 42-åring från Järna, har nu dömts till tre månaders fängelse för en lång rad trafikbrott som bland annat innefattar grovt rattfylleri, hot mot tjänsteman, obehörigt avvikande från trafikolycksplats och grov olovlig körning. Hon ska även betala 5000 kronor i skadestånd till föraren av bilen som hon körde på.

Domen omfattar även ett tidigare trafikbrott i juli då kvinnan stoppades i en poliskontroll på Nykvarnsvägen i Järna med både amfetamin alkohol i blodet.

Kvinnan var villkorligt fri från ett tidigare straff då hon begick de nya brotten och Södertälje tingsrätt beslutar därför att den tidigare villkorliga frigivningen nu är helt förverkad.

Kvinnan ska vara kvar i häkte tills domen vinner laga kraft.

Mer läsning

Annons