Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kund fick inte kolla på glas – misshandlade två butiksanställda

Mannen besökte en butik i Södertälje och blev nyfiken på några glas som en anställd höll på att packa upp – men personalen tyckte att han fick vänta tills de stod på hyllan. Då slog mannen den anställde i ansiktet.
Nu måste han böta 5 000 kronor, enligt en dom från Södertälje tingsrätt.

Annons

En man som är bosatt i Södertälje döms för misshandel, efter en incident i slutet på april förra året. Han besökte en butik i Södertälje och blev intresserad av några glas som en av de anställda plockade upp från en kundvagn.

Den anställda har berättat att han sade till mannen att fick vänta tills glasen stod på hyllan. Trots det fortsatte kunden att plocka med glasen i vagnen, varpå den anställde mumlade för sig själv att "vissa fattar ingenting". Då slog mannen den anställde på hakan.

Läs också: Anställd på kommunen åtalas för dataintrång

En annan anställd såg vad som hände och skulle ringa polisen, samtidigt som han försökte stoppa mannen från att lämna butiken. Då försökte mannen ta mobiltelefonen ifrån honom och knuffade honom sedan åt sidan, så att den anställde for in i en betongvägg.

Mannen i fråga har nekat till brott. Enligt hans version tittade han bland glasen när den anställde blev hotfull – han höll då upp sin ena arm för att försvara sig. Han ska inte heller ha knuffat den andre anställde, tvärtom var det han som blev utknuffad ur butiken.

Läs också: Polisen misstänker handgranat bakom detonationen i frisörsalongen på Nygatan

Södertälje tingsrätt anser att de båda anställdas version av händelseförloppet vinner stöd i övrig utredning och dömer därför mannen för två fall av misshandel. Han ska betala 5 000 kronor i dagsböter och sammanlagt drygt 5 500 kronor i skadestånd.

Läs också: Sparkade läraren frias för misshandel av elev

Mer läsning

Annons