Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aggressiv man hotade att lägga ut nakenbilder på ex-flickvän – döms till böter

Den unga kvinnan hade gjort slut med mannen men han ville ha fortsatt kontakt. När kvinnan blockade honom blev han allt mer aggressiv och det hela slutade med rättegång där mannen nu har dömts till böter.

Annons
Arkvibild: Alexander Larsson Vierth/ TT

Den 21-årige mannen och den unga kvinnan var ihop i ett år men efter att mannen vid flera tillfällen blivit hotfull mot kvinnan gjorde hon slut under våren 2017.

En kväll i höstas började mannen ringa och sms:a henne flera gånger. I början var det för att diskutera en skuld, men efter ett tag blev mannens tonläge allt mer aggressivt. I flera av sms:en kallade han sin ex-flickvän för elaka saker och hotade både att göra henne fysiskt illa och att lägga ut nakenbilder på henne i sociala medier. När kvinnan blockade mannen i sin mobil ringde han istället upp hennes kompis och krävde att få träffa henne. Under samtalet och i flera efterföljande sms hotade han också tjejkompisen.

Mannen polisanmäldes och har i efterföljande polisförhör sagt att han var både full och i mycket dåligt psykiskt skick den aktuella kvällen och att han därför inte minns mycket av vad han gjorde.

21-åringen, som bor i Södertälje, har nu dömts i tingsrätten för olaga hot och ofredande till villkorlig dom och 50 dagsböter á 50 kronor, sammanlagt 2500 kronor i böter. Han ska även betala sin ex-flickvän och hennes kompis 7000 respektive 5000 kronor i skadestånd.

Läs även:

Kraven mot skolorna har kostat miljoner – Södertälje är en av kommunerna som bötfälls mest

Kommunanställd döms för 70 fall av dataintrång

Unga tjuvar greps på flyende fot – misstänkta för butiksinbrott i Ronna

Mer läsning

Annons