Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björn ställer ut sin fotokonst på galleri

Tidigare har Björn ”Favela” Ödman ställt ut sin fotokonst i en trädgård och i en tatueringsstudio. Nu tar han steget ut och ställer ut på galleri Zebra.

I morgon klockan 12 har Björns utställning, med temat ”Sydamerika och naturens kraft” vernissage.

– Jag har ”steppat” upp min konst, hyrt galleri och tar det hela lite mer seriöst. Dessutom har jag jobbat med andra material än tidigare, som till exempel akrylplast, säger Björn.

Idén och inspirationen till att ställa ut på ett galleri kom efter flera besök på Fotografiska museet i Stockholm, där upplägget, enligt Björn är både snyggt och enkelt. Något som han själv eftersträvar i sin utställning.

– Jag gillar när det är enkelt och gör allt själv den här gången. Samtidigt hoppas jag kunna inspirera andra att våga ta steget att följa sina drömmar. Kan jag, så kan andra.

Huvuddelen av bilderna på utställningen är tagna under Björns resor till Sydamerika. Vissa av bilderna är digitala kompositioner av olika bilder.

En förhoppning under den vecka som utställningen pågår, är att locka så många som möjligt av dem som vanligtvis inte går på utställningar, och att människor ska nätverka med varandra. Klockan 12–16 är barnfamiljer välkomna, och från klockan 20, till sent, är det ”barnfritt”.

– Jag är inte speciellt nervös just nu. Det ska bara bli roligt, säger Björn.