Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björn Borgs liv blir film

Från garageportarna hemma i Södertälje till duellerna mot McEnroe och rollen som en av världens genom tiderna bästa tennisspelare. Nu blir Björn Borgs liv film.

Annons

Björn Borgs karriär startade med bollandet mot de legendariska garageportarna, ett stenkast från Badparken i centrala Södertälje. Därifrån gick resan spikrak till tennisvärldens topp och i slutet av 70-talet blev Södertäljekillen inte en bara tennisvärldens toppnamn utan även en av Sveriges kändaste personer.

Bland de mest kända tennisögonblicken i Borgs liv är såklart matcherna mot ärkerivalen John McEnroe. Nu blir Borgs duster med den hetlevrade amerikanen film. Filmen ska heta ”Borg vs McEnroe" och ska skildra de heta mötena mellan spelarna, rapporterar SVT.

För manuser står författaren Ronny Sandahl som tidigare bland annat gjort filmen ”Svenskjävel” och skrivit romanen ”Vi som aldrig sa hora”.

Filmen ska regisseras av den danska regissören Janus Metz som gjort dokumentärfilmen ”Armadillo” och även regisserat avsnitt till succéserien ”True Detective”.