Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björn Borg: Jag har allt i mitt liv

I en öppenhjärtlig intervju i DI weekend berättar Södertäljesonen Björn Borg om sitt nuvarande liv. 
– Jag har allt! Pengar har jag också, säger Björn Borg till DI weekend.

Vem är störst? Zlatan eller Stenmark? Den frågan tas upp i en intervju med Björn Borg i fredagens DI weekend.

Och en naturlig följdfråga ställs: Har tennishjälten Borg börjat försvinna ur medelsvenssons minne? Björn är trots allt den ende som har kvitto på epitetet Århundradets svenska idrottsman. Björn Borg tog emot utmärkelsen ur kungens hand i Globen år 2000.

Det är 30 år sedan Björn Borg slutade att spela tennis och bortglömd är det sista Björn verkar vara.

–Jag skulle kunna ställa upp på hur mycket som helst. Jag får förfrågningar varje dag om intervjuer eller att vara med i tv-program, men jag känner inte för det. Jag har ett nytt liv. Jag vill skydda mig själv som person här i Sverige, jag har familj och barn som går i skola och vill inte synas i medierna, säger Björn Borg till DI weekend.

Björn beskriver sitt liv som i det närmaste perfekt. Han har allt, förklarar han. Familj, pengar, hälsan och han kan göra de saker han vill.

–Varje gång jag vaknar mår jag jättebra och ser fram emot dagen som kommer, säger Björn.

I dag bor Björn på Värmdö i en villa tillsammans med sin fru och sina tre barn. Vardagen är lik de flestas. Barnen skjutsas till skolan, en sväng till kontoret, hämtning vid skolan och sedan läxläsning.

Det som skiljer Björn från andra är att det kanske blir lite mer tennis, både för Björn själv och yngste sonen Leo. Och Björn har fått en ny roll: tennispappan.

–Jag vet ju hur han känner sig där på banan. Jag funderar mer på hur mina föräldrar tänkte när jag spelade match. Det är mer nervöst att stå på banan, säger Björn.

Att Björn Borg har gott om pengar är ingen hemlighet, men han har alltid var förtegen om sin egen ekonomi, skriver Di weekend.

Förra året såldes det Björn Borg-prylar för cirka 1,6 miljarder kronor i konsumentledet. Det handlade om underkläder, sportkläder och parfym. Men koncernen säljer också skor, väskor och glasögon via licenser. Nettoomsättningen för koncernen hamnade på 551 miljoner kronor förra året.

Varumärket Björn Borg lever och frodas, men minns folk tennisspelaren?

När Di weekends reporter och Björn lämnar Grand hotell i Stockholm efter intervjun står några fotografer utanför entrén. Men ingen av dem lyfter kameran när Björn passerar. Fotograferna väntar på hiphopstjärnan Jay-Z och ”tennisfantomen kan gå ut på stadens gator – som en vanlig man”.