Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björklund och Lööf tar stöd av Åkesson

Annons

Jan Björklund och Annie Lööf har meddelat att Liberalerna och Centerpartiet kommer att lägga fram egna budgetmotioner. När de motionerna har röstats bort av riksdagen, kommer Liberalerna och Centerpartiet enligt Björklund och Lööf att lägga ner sina röster, när riksdagen ska ta ställning till om Moderaternas eller regeringens budgetförslag ska antas.

Anmäl text- och faktafel

Björklund har sagt att Sverigedemokraterna taktikröstar om budgeten men att Liberalerna och Centern kommer att hålla sig till gängse regler i omröstningen.

Det mest utstuderat taktiska är dock Björklunds och Lööfs agerande. De försöker få det att framstå som om de inte stödjer en motion som ligger så långt ut på högerkanten att den kan accepteras av Sverigedemokraterna.

Vad de i själva verket gör är att de släpper fram en sådan motion. De ger Sverigedemokraterna precis ett sådant inflytande som de har sagt att de inte kan ställa upp på. Hade hela alliansen förhandlat ihop sig om en gemensam budget hade den med stor sannolikhet inte varit tillräckligt högerorienterad för att få Sverigedemokraternas välsignelse.

Vilsen väljare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare