Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bizaca tillbaka - då vann Kings

Södertälje Kings bröt förlustsviten på lördagen, via 91-88 hemma mot Sundsvall. Och Toni Bizaca blev poängbäst i comebacken.

Annons

Dino Pita, Toni Bizaca och Skyler Bowlin var tillräckligt kalla och träffsäkra från straffkastlinjen i slutsekunderna för att hålla undan till en trepoängsseger, 91–88, mot Sundsvall.

– Det är inte riktigt så som vi vill spela. En 90-poängsmatch. Inget försvar egentligen. Men det var väldigt viktigt för oss att vinna. Det var det viktigaste. Hur spelade mindre roll, sade Dino Pita, som sköt 15 poäng.

Men segern höll på att gå om intet. Trots en aggressiv start där hemmaspelarna körde över Sundsvall i returtagningen och sprang ifrån till 30–15 efter tio minuter.

Södertälje Kings tappade nämligen en ledning som tidigt i andra perioden var uppe i 18 poäng. Detta sedan William Gutenius och Ray Willis gjort 13 poäng var i just andra.

– De höjde aggressiviteten och vi slappnade av i onödan. Vi roterade dåligt. Det var öppna skott. Gutenius hade åtta raka poäng och två treor från hörnet som var helt öppna. Det var mycket vårt omställningsförsvar som var fel. Vi missade skott, de tog retur, sprang på oss och hittade en ensam spelare i hörnet, sade Dino Pita.

Och inför sista perioden hade Sundsvall vänt till ledning, 63–64. Charles Barton låg bakom mycket av Sundsvalls offensiv i tredje, alltmedan Kings mest sköt hoppskott utifrån med dålig precision. Bara tre av 14 skott från golvet hittade rätt i perioden.

– I tredje slutade vi attackera med penetration i anfall, vi sköt mycket – och inte bra skott. Det var därför vi spelade så dåligt i tredje. Vi saknade lite fokus. Lagspelet är lite upp och ned nu, inte så konsekvent som det ska vara, sade Toni Bizaca.

Till sist lyckades Kings ändå samla sig och hålla undan för gästerna. Dino Pita och Skyler Bowlin visade vägen med en rad trepoängare i slutperioden och hjälpte sedan Kings att hålla undan ifrån straffkastlinjen. Pita och Bowlin gjorde åtta respektive nio poäng i sista perioden.

– Vi satte några tuffa skott när det behövdes i viktiga lägen av matchen. Sedan var vi tillräckligt kyliga på slutet för att stänga matchen. Det kunde ha gått åt andra hållet, sade Pita.

Comebackande Bizaca sköt 20 poäng, precis som gästernas William Gutenius. Flest poäng i matchen gjorde däremot Willis, 22.

– Jag är väldigt nöjd med att vi tar julledigt som ligaetta och att vi är 11-2. Det är en bra första del av säsongen. Vi har gått till andra rundan och hållit oss i toppen, sade Kingscoachen Vedran Bosnic.