Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bizaca missar nästa match

Toni Bizaca kan inte spela mot Fraport Skyliners i morgon. Dessutom är det stora frågetecken på två andra spelare i laget.– Nu handlar det om att få ihop ett lag, inte hur vi ska spela, säger coach Vedran Bosnic.

I morgon spelar Södertälje Kings sin största match i Europa på många år. Laget har överraskande gått vidare till andra omgången i Europe Cup och reser till Tyskland för att möta Fraport Skyliners i Frankfurt, ett lag som gick obesegrat igenom den första fasen. Men matchen kommer i sämsta tänkbara läge för Kings. Toni Bizaca stannar hemma. Hans hälsena stoppar honom från spel. Han provade lite grann i ligaspelet senast men det gick inte.

– Det är lite lurigt och oroande, men samtidigt, inget är ju brutet, det handlar om en inflammation. Och han blir trots allt bättre. Han är nu 50 procent bättre än vad han var för sju dagar sedan. Vi håller honom kvar här och det kommer förmodligen göra honom 30 procent bättre medan vi är där. Vi får se om det finns någon möjlighet att han kan spela mot Sundsvall på lördag, säger coach Vedran Bosnic.

Men Bizacas hälsena är inte det enda eländet. Davis Lejasmeiers missar sannolikt också matchen även om han följer med laget.

– Det är 70 procents risk att Davis inte kan spela.

Dessutom är Chris Czerapowicz sjuk.

– Han spelade sjuk mot Uppsala. Han följer med men vi vet inte om han kommer att spela. Vi måste ha med oss tio spelare annars blir vi bestraffade.

Så stora problem har alltså Vedran nu att få ihop ett lag för vi har nämligen inte nämnt att bänkspelaren Filip Kovaeck också missar Tysklandsmatchen efter att ha skadat knät mot Uppsala.

– Det är klart att vi fokuserar på Frankfurt, vi kommer att veta allt om dom och vi kommer att titta på video men realistiskt sett så kan vi bara fokusera på oss själva i nuläget. Hur vi kan överleva fram till jul. Nu handlar det om att få ihop ett lag, inte hur vi ska spela. Det gäller att kämpa de här två matcherna, Frankfurt och Sundsvall hemma på lördag. Sedan har vi ett litet break på fem dagar, säger Vedran Bosnic.