Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bizaca ledde Kings till ny seger

Det var jämnt mellan Malbas och Kings – förutom i tredje perioden. Det avgjorde matchen.

Kings åkte tåg till Malmö i går morse, åkte hem från Malmö i går kväll och var hemma vid midnatt i natt. Där emellan spelade de en basketmatch. Södertälje Kings resande och matchande är rätt galet.

Därför var det kanske inte så konstigt att på papperet sämre Malbas höll jämna steg med svenska mästarna i två perioder. Men efter halvtidspausen stängde Kings butiken.

Efter att Malbas Fredrik Larsson satte 33–39 13 sekunder i den tredje perioden så höll Kings Malmölaget utan en enda poäng fram till 28.41 då Carl Engström satte 34–54 på ett straffkast. Tack för kaffet.

– Vi håller en bra intensitet under egentligen hela matchen men just den tredje perioden blir naturligtvis avgörande, vi spelar väldigt försvar då och får en del enkla poäng på kontringar, säger coach Vedran Bosnic som som vanligt var nöjd med laginsatsen.

– Vi håller dom till 51 poäng på deras hemmaplan vilket bevisar vilken laginsats det var.

Men den här matchen är redan glömd.

På onsdagen väntar polska Rosa Radom hemma i Täljehallen i Europe Cup.

– Det är full fokus på den matchen nu.