Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bizaca: "Börjar vänja mig vid smärtan"

Toni Bizaca väntar på nya skor – och på att det ska sluta göra ont.– Förhoppningsvis blir foten bättre, säger den kroatiske jätten inför hemmamatchen i Europe Cup mot Rosa Radom på onsdagen.

Toni Bizaca kommer att spela mot det polska laget. Men han kommer att ha ont före, under och efter matchen.

– Det gör ont på uppvärmningen och i andra halvlek. Jag börjar vänja mig med smärtan. Förhoppningsvis blir den inte värre, säger han till LT-sporten.

Det är en mindre sträckning och en inflammation i hälsenans nedre del som spökar för kroaten och har gjort så nu egentligen hela säsongen, berättar han.

Skadan har hållit honom borta från spel men han gjorde comeback den 19 december mot Sundsvall och har spelat alla Kings matcher sedan dess – och gjort det bra.

– Nu har vi fått tillbaka Toni som är vår viktigaste offensiva spelare. Det har hjälpt lite mer i rotationen, säger Dino Pita.

Bizacas fot har blivit bättre – men inte mycket bättre. Det Kingsstjärnan behöver är vila. Men det finns det inte utrymme för. Kings är inne i ett stenhårt matchande och resande.

– Det är så många matcher just nu, det finns ingen tid att vila. Den här skadan gör att man måste vila, men det är svårt att säga hur länge man måste vila, det kan röra sig om två veckor eller två månader och det går inte, säger Bizaca.

Det enda Toni Bizaca kan göra att spela trots skadan. Och det kanske hjälper.

– Jag hoppas, i och med att jag spelar, att med blodflödet och allt, att det gör att foten blir bättre, men det kan också bli värre, det är väl önsketänkande. Förhoppningsvis klarar jag av detta tills efter säsongen och sedan får vi se vad vi gör under sommaren. Men en operation till exempel är ingen garanti för att jag blir av med skadan, proceduren är sådan nämligen att det är ett 50-50-läge att foten blir bra och att smärtan kanske kommer tillbaka i alla fall, därför är det ett svårt beslut att ta.

Däremot letar Kings, läs coach Vedran Bosnic, gärna efter lägen där det går att vila Bizaca.

– Jag fortsätter spela och coachen kommer förmodligen att vila mig när han kan.

Kroatens läge försvåras av att han haft problem att hitta rätt skor, 48,5:or den här säsongen.

– Ja, jag väntar fortfarande också på nya skor. Jag behöver byta ett par från Adidas och väntar samtidigt på ett par från Nike som jag använt förut och som har funkat för mig tidigare.

Men Bizaca är ändå optimistisk.

– Förhoppningsvis blir foten bättre under säsongen med vila och övningar. Dessutom hade jag något liknande för fyra-fem år sedan och då försvann det.

Uppkast, omgång 2

Vad? Kings–Rosa Radom, Polen, andra omgången i den andra gruppspels-fasen i Fiba Europe Cup.

Var? Täljehallen i morgon klockan 17. Observera den något udda starttiden.

Läget i gruppen:

Kings förlorade sin första match borta mot Fraport Skyliners med klara 64–95. Samtidigt fick Rosa Radom stryk hemma av Gaziantep med 61–69.

Läget i Kings förutom Toni Bizaca: Många med småskavanker, men alla spelare är tillgängliga.

Så går snacket: ”Rosa Radom är ett väldigt bra lag, spelar lagbasket. Dom är bra i snabba uppspel, dom svingar bollen otroligt bra från den ena sidan till den andra och det är ett bra kollektiv med väldigt många individuellt skickliga spelare. Nyckeln för oss blir bollrörelse och att spela kollektivt”, säger Dino Pita.