Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilist stoppades med kokain, ecstasy och cannabis – nu faller domen

Mannen stoppades påtänd med knark i bilen. I hans lägenhet hittades både mer knark och vapen. Nu döms han av tingsrätten.

I november 2016 stoppade polisen en bil på Fornhöjdsvägen för kontroll. Bilens förare saknade körkort och visade tecken på att vara påverkad.

Provtagning visade att han hade flera substanser i blodet. Det fanns spår av MDMA, även känt som ecstasy, och ett ångestdämpande preparat.

I bilen fanns också kokain, ecstasytabletter och cannabis.

Bilens förare, en man i trettioårsåldern, har erkänt både att han tagit knark och kört och att knarket i bilen var hans.

Däremot nekade han till att cannabis, kokain och ecstacy som polisen hittade i hans lägenhet var hans.

Liksom en startpistol och en pennpistol, båda med ammunition, som hittades i en väska i lägen

Han åtalades för narkotikabrott, drograttfylleri, grov olovlig och vapenbrott.

Men eftersom flera andra personer hade tillgång till mannens lägenhet ansåg tingsrätten det inte bevisat att det var mannens knark och pistoler i lägenheten.

Han frias därför från anklagelsen om vapenbrott och den del av narkotikabrottet som syftar på knarket som hittades i lägenheten.

Straffet blir skyddstillsyn, mannen ska också gå ett behandlingsprogram mot missbruk och delta i ett påverkansprogram inom frivården.