Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildextra: Skinnars rörd efteråt: Så jävla stolt

Champagnehockey i höstas.Men det var blåställshockeyn som tog SSK till kvalserien. – Jag är så jävla stolt över grabbarna, säger en rörd Johan Skinnars.

Ja, SSK:s lagkapten står och smågråter lite efter 6–2-segern över Kristianstad i match 3 i playoff 3. En seger som tar SSK till kvalserien till hockeyallsvenskan.

– Så jävla skönt. Riktigt skönt. Det är sådan jävla moral i laget. Det är en sådan fruktansvärd vinnarmentalitet. Vilka krigare. Varenda spelare sliter som ett djur därute.

Alla ställer upp för varandra. Jag är så jävla stolt över grabbarna.

Du är rörd?

– Ja, fy fan … – Vi får slita hela jävla tiden, det är favoritskap och vi är så jävla mycket bättre än alla jävla lag hela tiden. Det är verkligen inte sanningen. Det är hårt jobb som har tagit oss hit där vi är i dag. Fortsätter vi jobba så här hårt så kommer vi att vinna matcher i framtiden, snyftar Skinnars under en handduk.

SSK föll klart i match 1 nere i Skåne. Men vann inför 3 062 personer på fredagkvällen och inför 3 490 på lördagen mindre än 24 timmar senare.

– Helt fantastiskt alltså. Den energin fansen ger oss i dag, den finns inte i många ishallar i Sverige, det är ett som är säkert. Är dom med oss nu som de har varit hela säsongen så har vi en fördel mot alla lag, helt klart.

Det kan inte vara lätt som KIK-spelare att spela i det här hemmatrycket som SSK får, är det det som fäller avgörandet till slut?

– Det är ju det. Hundra procent det. Våran energi i dag, alltså, det bara sprutar energi ur oss. Det är ju mycket tack vare fansen. Det är det som gör att vi vinner i dag helt klart. Energin är mycket högre än deras. Vi har tränat så pass hårt hela sommaren, hela hösten. Det är det vi får utdelning på nu och alla är i bra form. Dom går på knäna redan i andra perioden.

Vad är du mest stolt över om du ser tillbaka på de här två matcherna?

– Arbetsinsatsen. Jag vet inte hur mycket skott vi täcker. Att gå in och göra det som vi gör i går med en riktig krigarinsats när inte benen liksom är där det är lika stort det som att köra över dom i dag. På hösten kan man vinna matcher med champagnehockey men nu när det verkligen brinner då måste vi spela hockey liksom, modern hockey. Det tycker jag att vi gör i dag.

Vad kan ni göra i kvalserien?

– Jag har faktiskt ingen aning just nu, jag är helt tom nu liksom. Det känns bara fantastiskt att kunna få en möjlighet att spela mot så pass bra lag igen och ha allt och vinna. Det är bara att gå ut och njuta. Ska bli så jävla kul. Så jävla kul för publiken och fansen i hela stan att dom får uppleva det, dom är så jävla värda det, alla på kansliet är värda det, hela ledarstaben med Lasse och ”Spindeln”och alla sponsorer, det är en fantastisk känsla.

SSK hade också en fördel på målvaktssidan under den här matchserien. Kristianstad bytte överraskande målvakt från fredag till lördag och olycklige Fredrik Weréen fick stå på lördagen och får ta på sig åtminstone två mål. SSK behöll Sahlin från fredag till lördag.

– Framför allt skönt i går att studsa tillbaka efter Piteåmatchen där jag hade det lite tyngre, säger Alexander Sahlin och fortsätter:

– Jag hade känslan att matchen i går var deras chans kändes det som. Så om vi skulle vinna den så skulle vi få ett stort övertag.