Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildextra: Lämnar SFC efter nio år: "Jag blev ledsen"

Anfallaren Dinko Felic lämnar Syrianska FC efter nio år. På fredagen tog han känslosamt farväl av sina gamla lagkamrater.– Det känns tråkigt, säger 32-åringen till LT.

Annons

Efter nio år är tiden i Syrianska FC över för Dinko Felic. Den långe anfallaren lämnar klubben efter över 200 matcher för klubben.

Hans kontrakt gick ut efter den senaste säsongen, och han erbjöds först ett nytt – men på ett möte med klubbledningen under torsdagen fick han beskedet att han inte skulle få vara kvar.

– De sa att tränaren (nytillträdde Bosko Orovic) inte ville ha kvar mig. Det är inte mycket att göra då. Det är ingen poäng med att stanna och vara i vägen för någon, säger Dinko Felic.

Hur kändes det?– Jag blev ledsen när jag fick höra det. Men det är inget att göra när inte tränaren vill ha en kvar.

Dinko kom till Syrianska 2007 då klubben spelade i division 1. Han var sedan med på hela resan upp till superettan och senare allsvenskan, och sedan degraderingen tillbaka till superettan igen.

– Det finns massor av goda goda minnen från tiden i Syrianska. De första åren i allsvenskan hade vi ett otroligt bra lag. Jag njöt verkligen av att spela fotboll då, säger Dinko.

Den nästan två meter långe Felic briljerade oftare med sin teknik än med huvudspelet – vilket gjorde att fansen ofta kastades mellan hopp och förtvivlan.

Under åren blev han derbyhjälte flera gånger, bland annat 2007 där han var planens stora gigant – inte bara till storleken. I derbyt 2010 var han avbytare, men kom in med en kvart kvar och avgjorde med ett 3–2-mål.

– Särskilt 2007, det hade gått så lång tid sedan lagen möttes och det var något som alla pratade om långt innan matchen. Vi vann, jag gjorde mål. Det var väldigt stort, det är ett minne för livet, säger Dinko.

I december 2012 skrev han på ett treårskontrakt med klubben, som då hade klarat sig kvar i allsvenskan igen efter bland annat åtta mål från just Dinko Felic. Det skulle bli hans bästa säsong i klubben.

– Vi hade så många bra spelare då. Det kändes som att vi kunde vinna mot vilket lag som helst, minns Dinko.

– Det var min bästa säsong.

Men under den sista säsongen i allsvenskan 2013 var Dinko länge den enda anfallaren i truppen, och laget åkte ur allsvenskan, efter fem mål från Dinko. 2014 blev det fyra mål i superettan och i fjol bara tre – och kanske är det nu logiskt att Syrianska inte förlänger med honom.

– 2013 hade vi inte ett lika bra lag, det var en tuff säsong och jag var skadad en del, jag fick även spela på många olika positioner. Samtidigt är jag väl inte forwarden som gör många mål heller, jag är mycket delaktig i spelet och spelar fram andra minst lika mycket, säger Dinko.

Nio år är mycket lång tid inom professionell fotboll, men även Dinko har varit på väg att lämna Syrianska vid några tillfällen. Under sommaren 2014 ryktades det om en försäljning till en italiensk klubb. Men det stämde inte, säger han nu.

– Nej, det var bara snack. Det var inget jag fick veta något om. Det enda som varit aktuellt var framförallt efter 2012, då var en del svenska klubbar intresserade. Men jag ville fortsätta i Syrianska, vi hade ett så bra lag. Men i efterhand så hade jag fel. Vi fick inte ihop ett lika bra lag igen.

Vad ska du göra nu?– Jag får leta en ny klubb. Två lag är intresserade, ett från Sverige och ett från Norge. Kanske blir det mer intresse nu när det blir känt att jag lämnar Syrianska. Jag hoppas att det kan bli klart under februari, säger Dinko.

Se bilder från Dinkos tid i klubben i bildspelet ovan.