Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildextra: Inifrån villan som blev knarkfabrik

Odlingstält, noggrant förda anteckningar, frön och plantor. Det är lite av vad polisen hittade i villan där två män odlade cannabis.

Annons

I fredags väcktes åtal mot de två män som häktades i november för att ha odlat cannabis i en villa i Hagaberg. Villan hyrdes av en utav männen, villägaren misstänks inte för något brott.

Enligt åtalet ska odlingen ha kunnat framställa omkring 120 kg cannabis. I huset hittade polisen över 700 torkade cannabisplantor och även flera paketerade fröer färdiga för odling. Till det beslagtog polisen även flera handböcker i hur man odlar cannabis.

I förundersökningsprotokollet som LT tagit del av framgår det att männen fört noggranna anteckningar över odlingen. Men även om mer vardagliga sysslor vilka behövde åtgärdas, som att glödlampor behövde bytas eller att toapapper och egna handdukar behövdes till toaletten. En av männen har också skrivit att han ”behöver läsa på bättre om precis allt som har med trädgårdsarbete att göra”.

Det framgår också av männens anteckningar att de förberedde sig på att flytta från villan samt att det var bråttom att göra det. Odlingen krävde en hög elförbrukning. I ett mejl från Telge energi skriver de till polisen att villan hade en högsta elförbrukning på 79 000 kWh per år under tiden männen bodde där. En normal förbrukning brukar ligga på omkring 22 000 kWh.