Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BILDEXTRA: Här visade Scania lanseringen i Södertälje

På tisdagkvällen visade Scania upp sin nya lastbil för första gången. LT livesände från Södertälje där Scanias medarbetare firade och såg lanseringen från Paris på storbildsskärm. 

Den nya lastbilsgenerationen som visas upp i kväll är historisk – enligt Scania är det den största satsningen i bolagets 125-åriga historia, skriver man i ett pressmeddelande.

20 miljarder kronor har investerats i utveckling och produktion. Utvecklingen har skett i Södertälje, och i Oskarshamn har en helt ny parallell karossverkstad och ett måleri byggts upp, till en kostnad på drygt 2 miljarder kronor.

Vad kan vi vänta oss? Förväntningarna från branschen är stora. Tidningen Trailers chefredaktör Rutger Andersson sa nyligen till LT att bränsleförbrukningen, aerodynamiken och uppkopplade tjänster kan vara några av nyheterna.

I sociala medier går det att följa vad som skrivs om lanseringen under hashtaggen #NextGenScania.

Läs också:

Här byggs den hemliga paviljongen

BIldextra: Scanias lastbilar genom tiderna

Scanias nya lastbil: Här är ratten på största satsningen någonsin

LT-Play: Har du sett Scanias maskerade lastbil på vägarna?

Bildextra: Har Scanias nya hemliga lastbil läckt ut?