Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilden klarnar – så blir årets Kringelfestival

Med nio släppta artister till sommarens Kringelfestival börjar programmet nu klarna.

I slutet av augusti är det åter igen dags för Södertäljes stadsfestival Kringelfestivalen. I onsdags släpptes namnet på ännu en akt som kommer att uppträda under festivalen – Järnabandet Kolonien.

Sedan tidigare är det officiellt att fredagens dragplåster är Melodifestivalvinnaren Frans. Det är inte första gången Södertäljepubliken får möjlighet att gratis se en Melodifestivalvinnare på scen – i fjol uppträdde Måns Zelmerlöw på en torsdagskonsert och året innan Sanna Nielsen.

Saraha, som blev känd för en större publik tack vare sitt deltagande i årets melodifestival med låten ”Kizunguzungu”, uppträder på Kringelfestivalscenen på lördagen. Då är även Danny Saucedo, som gjort succé med sitt färska album där han för första gången sjunger på svenska, dragplåster.

På lördagen arrangeras även en karneval, där Södertäljeborna uppmanas att delta. Kreativitet premieras: bästa föreningsbidrag vinner upp till 40 000 kronor och bästa privata bidrag upp till 10 000 kronor.

– Det är inte storleken som räknas utan det kreativa. Hur du framfört bidraget, kanske får du med Södertälje och hur spektakulärt det är, sa Lena Schulte på Södertälje centrumförening till LT i mars.

Kringelfestivalen 26–28 augusti

Klara artister hittills:

Fredag 26 aug: Frans, Miriam Bryant.

Lördag 27 aug: Danny Saucedo, Mikael Wiehe, Plura, Ebba Forsberg, Saraha, Kolonien.

Söndag 28 aug: Ace Wilder.