Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilbränder oroar boende i Hovsjö

Fem bilar förstördes i en brand på Granövägen i Hovsjö natten till igår. Den här gången var det en bostadsrättsförening som drabbades.

Annons

– Det är klart att man blir lite skärrad och tycker att det är obehagligt. Vi har ju varit förskonade från bränder hittills, men nu har det brunnit här två gånger på tre veckor, berättar en av de boende i bostadsrättsföreningen.

– Vi hoppades att det var en engångsföreteelse första gången, men nu kanske det blir aktuellt för styrelsen i bostadsrättsföreningen att ha ett samtal med kommunen och Telge Hovsjö. Det går ju inte att folk ska få sina bilar uppbrända. Det måste man göra något åt, fortsätter hen.

Hovsjöborna har drabbats av många bilbränder. Under 2015 inträffade bland annat två stora garagebränder, där många boende hos hyresvärden Telge Hovsjö fick sina bilar förstörda.

– Vi har arbetat aktivt med frågan under en längre tid. Vi försöker att alltid ha koll på bilarna som står parkerade och att det inte ska finnas några oidentifierade bilar. Vi arbetar mycket med rondering och har även bett hyresgästerna att hålla koll på om de ser något ovanligt, säger Juan Copovi-Mena, vd för Telge Hovsjö.

– Det är ju ett tag sedan som det brann hos oss, men det är väldigt synd att det händer. Det är beklagligt att det händer igen, säger han.