Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bil kraschade in i träd

En singelolycka inträffade på måndagseftermiddagen på Gamla Strängnäsvägen. Men trots att bilen kört av vägen och rakt in i ett träd så klarade sig bilföraren med lindriga skador.

Det var vid 14-tiden i går som en bilförare av okänd anledning körde av vägen och rätt in i ett träd längs med Gamla Strängnäsvägen. Inledningsvis befarades allvarliga personskador och en ambulanshelikopter skickades till olycksplatsen och landade på den intilliggande golfbanan. Det visade sig dock att bilföraren mirakulöst klarade sig undan med lindriga skador.

Vid 19.30-tiden på gårdagskvällen inträffade en olycka med fem bilar inblandade på E4, norrgående riktning, strax efter Moraberg. Ingen person kom till skada, men vägbanan behövde saneras vilket också fick till följd att trafikköerna blev långa.

Rent generellt, ur olyckssynpunkt, blev det ändå en mycket lugn måndag i trafiken i och runt Södertälje. Annandag påsk hör till en av de mest trafiktäta dagarna på året vilket i sin tur också brukar innebära ett stort antal olyckor på vägarna.

Men årets påskhelg ser ut att gå till historien med rekordfå antal dödsolyckor i trafiken. Sent i går kväll konstaterades två dödsfall i påsktrafiken i hela landet. Genomsnittet för de senaste åren ligger på åtta döda under påskhelgen.

Att det varit få svåra olyckor under påskhelgen välkomnas av Claes Tingvall, trafiksäkerhetsdirektör vid Trafikverket.

– I år är det få omkomna hittills överlag. Det ligger under 2009 som var ett extremt lågt år, så vi är förvånade. Vi trodde att det skulle återgå till det normala, säger han till TT.