Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biblioteket ska vara ett ställe för barn

Biblioteken i Södertälje erbjuder, förutom möjligheter att låna böcker, också andra aktiviteter som högläsning, författarträffar, sångstunder och skapande. Under sportlovet har biblioteken i Södertälje ett brett utbud av programpunkter som vänder sig till barn och unga.

Anmäl text- och faktafel

En av aktiviteterna, bok-OS, uppmärksammandes på insändarsidan (LT, 28 februari). Skribenten är emot att använda böcker som material i lek och spel.

Min uppfattning är att det måste finnas många vägar in till läsningen och dess berättelser för barn och unga. Att återanvända sönderlästa och utsorterade böcker som material till att bygga torn, skapa långa ord och ha ordjakt är ett sätt.

Under bok-OS jobbar barnen i team, leker och lär sig nya ord, och räknar resultat. Alla barn får med sig en ny bok sig hem. Genom lek och relationsbyggande så blir bibliotek och böcker angeläget för barnen. Leken skapar ett engagemang som leder till att man tar hand om sitt bibliotek.

Jag kommer att fortsätta att hitta nya vägar för att göra biblioteket till barnens ställe, en plats för deras berättelser och deras böcker.

Helena Gomér

bibliotekschef, Södertälje kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare