Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bevare oss för mr Trump

Varje vuxen människa, oberoende av etnicitet, och med en IQ större än skonumret, borde begripa att ett val av Donald Trump till USA:s president skulle innebära en radda in- och utrikespolitiska hel- och halvkatastrofer.

De skulle initialt köra världens börser i botten och kanske innebära samma ekonomiska turbulens i världen som i mitten på 2000-talet efter Lehman Brothers-konkursen!

Min IQ-referens ovan syftar inte till att nedvärdera någon intellektuellt, men kan någon, på fullt allvar, tro att man kan köra ut alla invandrare och bygga en mur mot Mexiko ”för att hålla knarklangare och våldtäktsmän borta från USA”? Ett av många, i sanning, idiotiska utspel från mr Trump, som synes attrahera många missnöjda ”vita”, manliga väljare!

På 90-talet såg jag en dokumentär på en amerikansk tv-kanal, som visade vad som skulle hända om alla invandrade ”latinos” en dag bara la ner jobbet. Efter en halv dag skulle landet ”stå stilla” i den bemärkelsen att alla lågavlönade jobb i alla samhällssektorer skulle förbli outförda med enorma konsekvenser för både tillverknings- och servicesektorerna! Som exempel skulle flera hundratusen hembiträdens nedläggning av jobbet innebära att lika många husmödrar finge skippa skönhetsvården denna dag och själva laga maten och köra kottarna till dagis, skola och andra aktiviteter.

Förresten; kör du ut alla ”invandrare”, Donald, så åker du ut själv! Farfar och farmor kom från Tyskland, tror jag mig minnas ha läst.

Kvar i USA av cirka 300 miljoner medborgare skulle bli några hundra tusen så kallade indianer i olika reservat och kanske lika många inuiter i Alaska!

Per definition är nämligen alla utom dessa två nämnda kategorier invandrare!

Snacka om flyktingvåg!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel