Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bevare mig för bedrägligt beteende

Annons

Datorerna, mobilerna och programmen blir bättre och bättre i bemärkelsen att man kan göra mera och med bättre kvalitet. Det är nog bra på sätt och vis, men det innebär problem för oss som inte behöver eller efterfrågar de här förbättringarna.

Anmäl text- och faktafel

Min Appledator är sju år gammal och filmredigeringsprogrammet har jag lärt mig efter lång träning och schackprogrammet fungerar också bra. Jag är nöjd.

Nu får jag upprepade påstötningar per e-post om att uppgradera operativsystemet gratis. Det framstår som ett generöst erbjudande med flera och förbättrade egenskaper. Jag faller efter lång tvekan till föga och installerar systemet.

Nu är filmredigeringsprogrammet helt förändrat. Mina gamla kunskaper är i det närmaste obsoleta som det heter. Nu vill jag gå tillbaka till mitt gamla operativsystem och med hjälp av konsult lyckas detta efter ett stort arbete.

Och så tänkte jag spela ett parti schack med datorn, men får då reda på att mitt operativsystem är för gammalt och då fungerar inte programmet längre utan jag måste uppdatera och då får jag alltså tillbaka problemet med filmredigeringen.

Vad Apple och andra dator- och mobiltillverkare ägnar sig åt är det man kallar ”programmerat åldrande”. Under sken av att serva sina kunder med gratis programvara ser man till att kundens dator eller mobil blir långsammare och stegvis oanvändbar.

Köp en ny!

Jag tvekar inte – detta är en form av bedrägeri.

HZ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare