Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bevara namnet Ljungbackens IP

I LT:s artikel från det öppna mötet om idrottsplatsen i Järna står att Michael Hermansson, ordförande för Järna SK:s hockeysektion, är en av dem som tycker att platsen ska heta Järna IP för att inte förväxlas med Ljungbackens äldreboende eller förskola.

Anmäl text- och faktafel

Förväxla Ljungbackens äldreboende och skola med Ljungbackens idrottsplats?

Skäms Hermansson för våra äldre och våra barn, eller?

Historiskt var Ljungbacken en dansbana som sedan blev en idrottsplats, belägen snett bakom bensinmacken. Senare byggdes skola och äldreomsorg – de borde med Hermanssons resonemang då logiskt heta Järna skola och Järna äldreomsorg!

Tänk, vilka missförstånd.

Precis som om ishallen skulle heta Järna IP, då kunde ju ambulansen åka till Järna centrum eller Järna trä! Och om man bygger en idrottsplats på Enegärdet ska den då heta Järna IP 2 då eller Enegärdet IP?

Området har alltid hetat Ljungbacken. Hur kan man förväxla Ljungbackens förskola och äldreboende med Ljungbackens idrottsplats?

Bevara vår kultur

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare