Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bevakade tjuvarna sina offer?

Tjuvar slog till mot lägenheter och en villa under ett kort tidsspann på lördagskvällen. Nu misstänker polisen att tjuvarna bevakat och valt ut sina offer.

Flera boende i Södertälje fick ett mycket tråkigt slut på påskaftonskvällen. Under några timmar slog inbrottstjuvar till mot inte mindre än tre adresser.

Vid halv nio kallades polisen till en villa på Östergatan. De boende hade gett sig iväg hemifrån vid sextiden på kvällen och när de kom tillbaka upptäckte de att tjuvar varit framme.

De hade tagit sig in genom att bryta upp altandörren och stulit smycken och elektronik.

Senare under kvällen, vid midnatt kom samtal från boende i två lägenheter, en på Fornhöjdsvägen och en på Klövjevägen. Där hade tjuvar tagit sig in genom att bryta upp lägenhetsdörrarna, och även där hade smycken och hemelektronik som mobiler och datorer stulits.

De boende på Klövjevägen hade lämnat hemmet vid åttatiden på kvällen och upptäckt inbrottet vid halv tolv när de kom hem.

De boende på Fornhöjdsvägen hade varit hemifrån ännu kortare tid, mellan tio på kvällen och midnatt.

Polisen funderar nu på om tjuvarna kan ha bevakat områdena och valt ut sina offer.

– Om de verkligen haft sån otur allihop, eller om någon har stått och bevakat och hållit koll på vilka bilar som lämnat området är svårt att säga, men det känns ju som att de funnits i närområdet, säger Johan Sjöholm, arrestbefäl vid Södertäljepolisen.

Polisens tekniker har undersökt lägenheterna och bland annat hittat skoavtryck i en av dem. Några fingeravtryck eller blodspår eller andra kontreta bevis har polisen dock inte hittat.

– Vi har inget konkret men utifrån skoavtryck och spår efter verktyg ska vi se om det finns samband mellan dem och om det finns något att gå vidare med, säger Magnus Käck, gruppchef vid polisens seriebrottsgrupp.

Polisen vill gärna ha kontakt med vittnen. Om någon sett någon bilar eller personer som inte verkat höra hemma i områdena i samband med stölderna så vill polisen veta det.

– Vi stoppar ju och kontrollerar många bilar, men om vi med hjälp av vittnen har lite mer att gå på så är det lättare, säger Johan Sjöholm.