Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besviken Leandersson sprang bort sig på favoritdistansen – missade EM-medalj: "Misstag på misstag"

Länge var SNO:s Jonas Leandersson bara sekunder från pallen.
Men under loppets tre sista minuter tappade den svenska sprintstjärnan kontakten.
– Det känns bedrövligt, säger Leandersson till svenskorientering.se om niondeplatsen.

Här finns dina lokala sportnyheter på sociala medier:

Gilla LT-sporten på Facebook

Följ LT-sporten på Twitter

BILD

Jonas Leandersson är ju en svensk sprintspecialist, med både VM- och EM-guld i bagaget. Och söndagens inledande sprintkval vid EM i Schweiz lovade också gott. Leandersson vann sitt kvalheat.

Finalen gick inte lika bra.

Södertälje-Nykvarnsstjärnan slutade nia efter att ha sprungit bort sig på slutet. Men Leandersson hade tätkänning långt in i loppet. Efter 3,5 kilomters orientering var han endast fem sekunder från tredjeplatsen.

- Det känns bedrövligt. Jag ger mig själv chansen ganska långt in i loppet, men sedan kommer misstag på misstag. Då går sekunderna snabbt. På herrsidan når vi inte upp i dag, men det är små marginaler och EM-veckan är lång, säger Leandersson till svenskorientering.se.

De schweiziska hemmalöparna Daniel Hubmann och Matthias Kyburz delade ovanligt nog på guldet, efter att ha korsat mållinjen på exakt samma tid. Den sista pallplatsen knep Storbritanniens Kristian Jones. Leandersson var 30 sekunder efter Jones och 43 sekunder bakom vinnarna.

Leandersson blev bäste svensk.

SNO:s andre svensk Eric Börjeskog sprang in på 19:e plats. Klubbens brittiske löpare Ralph Street slutade 27:a och norrmannen Hakon Jarvis Westergard blev 32:a.