Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslutet är ett straff

Vi arbetar kontinuerligt och intensivt för att alla ska trivas i vårt vackra Bårstabergen, med bland annat av våra trivselvärdar, barn och föräldrar.

Annons

Och vi håller en ständig dialog och kontakt med både politiker och tjänstemän.

Vid vårt årsmöte enades vi om följande kritiska synpunkter:

1) Telge bostäders beslut om hyreshöjning (30 kronor per månad) till alla hyresgäster som bor i närheten av ”välutrustad lekplats” har varken Telge bostäder eller Hyresgästföreningen Södertälje-Nykvarn diskuterat med oss. För oss, som är alldeles skötsamma med barnens miljö, är detta beslut som ett straff. Telge bostäder har inte investerat så mycket på våra lekplatser. Exempelvis, har vi under flera år lämnat er ”våra barns önskemål” om en efterlängtad gräsmatta på lilla fotbollsplanen vid Orrstigen 12–14. Den är i dag asfalterad och orsakar skador på små barn. Äntligen fick vi ett svar i fjol (inte alls positivt): ”Den lilla fotbollsplanen kommer inte att göras om till en gräsplätt då det inte är ekonomiskt försvarbart”. Vi förstod ingenting, kanske är barnens skador ekonomiskt försvarbara!

2) Förbättringar av områdets belysning, det är för mörkt på kvällarna; det behövs flera lyktor. Tyvärr finns två olika ansvariga, Telge bostäder och kommunen. När någon lykta inte lyser och vi ringer till TB, ordnar det sig ganska snabbt, men när det är kommunen, händer ingenting.

Bårstabergen

Hyresgästföreningen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel