Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Beslut kan alltid rivas upp"

Föräldraföreningen i Nykvarn ger inte upp sin kamp mot den nya skolorganisationen. På torsdag kväll ordnar den ett möte där föräldrar kan ställa politik­erna mot väggen.

Beslutet om att göra om Lillhagaskolan till ett högstadium och Björkesta och Turingeskolan till F-5-skolor stoppar inte föräldraföreningen från att fortsätta sin kamp mot nyordningen.

– Beslut kan alltid rivas upp. Men vi är inte heller någon enfrågeförening. Vi kommer att verka för elevernas bästa också i andra skolfrågor, säger Göran Bodlund från föreningens interimstyrelse.

Vid mötet på Sländan i Nykvarns centrum kan Nykvarnsborna ställa frågor om skolan och den nya organisationen till olika partiers kommunpolitiker.

Moderator på mötet är journalisten Tina Westerlund.

Innan politikerna ställs mot väggen föreläser först KD:s riksdagsledamot Eva Johnsson och sedan Rädda Barnens Göran Moberg och Yvonne Ålebring som ska berätta om Barnkonventionen.

– Det är en viktig fråga. Skulle politikerna ha följt Barnkonventionen hade de sagt nej till den nya organisationen eftersom 90–95 procent av barnen är emot den, säger Göran Bodlund.

Mötet börjar kl 19.00 och beräknas hålla på till 21.30.