Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet under matchen – NHL-trio förstärker Tre Kronor

 
Hockey-VM 2018
Visa alla artiklar

Matchen mot Slovakien hade precis börjat när beskedet kom – Filip Forsberg, Mattias Ekholm och Viktor Arvidsson förstärker alla Tre Kronor i hockey-VM. Det bekräftades av Svenska ishockeyförbundet.

Tre Kronor får rena drömförstärkningen mitt under hockey-VM. Tre av de fyra svenska spelarna som åkte ur Stanley cup-slutspelet med Nashville Predators har tackat ja till VM-spel – forwardarna Filip Forsberg och Viktor Arvidsson samt backen Mattias Ekholm.

Tre spelare av yppersta världsklass som alla har bra säsonger bakom sig i NHL.

Leksandsprodukten Filip Forsberg stod för 64 poäng på 67 matcher i grundserien och 16 poäng på 13 matcher i slutspelet.

Arvidsson, starkt kopplad till Skellefteå AIK och med Kågedalens AIF som moderklubb, stod för 61 poäng på 78 matcher i grundserien och nio poäng på 13 slutspelsmatcher.

Borlängefödde Ekholm, med IFK Ore som moderklubb och flera säsonger bakom sig i Mora och Brynäs, stod för 34 poäng på 81 matcher i NHL:s grundserie och åtta poäng på 13 matcher i slutspelet.

Alla tre kan vara med i den sista gruppspelsmatchen mot Ryssland den 15 maj.

"Viktor Arvidsson kommer till Köpenhamn 13 maj och Mattias Ekholm och Filip Forsberg kommer den 14 maj" skriver ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Alla tre får därmed chansen att vinna VM-guld, något de inte gjort tidigare. Filip Forsberg var med i det svenska JVM-laget som tog guld 2012. Mattias Ekholm kommer göra sin fjärde VM-turnering – han var med 2014, 2015 och 2016 men har en bronspeng som bästa resultat.