Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet: Fyrverkerier tillåts bara två timmar om året i Södertälje

Regelskärpningen från kommunfullmäktige i Södertälje innebär att det är tillåtet att använda fyrverkerier mellan kl 23:00 och 01:00 på nyårsafton, skriver kommunen på sin hemsida.

Som LT redan rapporterat har kommunstyrelsen beslutat att skärpa reglerna för fyrverkerier i Södertälje. Nu har ändringen även klubbats igenom i kommunfullmäktige.

Beslutet betyder att fyrverkerier får användas två timmar per år och endast på nyårsaftonsnatten. Den tidigare regeln tillät användning också på påskafton och valborgsmässoafton. Den tillåtna tiden för fyrverkerier på nyårsafton förkortas också, från tidigare gällande 15:00-03:00 till 23:00-01:00, skriver kommunen.

"För många människor och djur en hemsk upplevelse"

Ewa Lofvar Gerdsdotter, kommunalråd (MP) och ordförande i hållbarhetsutskottet menar att fyrverkerier för många människor och djur är en hemsk upplevelse, och att beslutet ska stävja användande och missbruk.

Stadsdirektör Rickard Sundbom menar i ett uttalande på kommunens hemsida att fyrverkerianvändningen skapar otrygghet och oro hos allmänheten, och beskriver detta som ett steg i rätt riktning.