Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bert Robertsson efter hånet från Modoklacken: "Jag är ingen lögnare"

Södertälje- och Nykvarnsprofilen Bert Robertssons relation till Modofansen är minst sagt speciell. Under gårdagens träningsmatch mellan Skellefteå och Modo hånade fansen först Robertsson, som sedan svarade i klacken i tv. Därefter ska SAIK-coachen gått till klacken och sagt: "Jag är ingen lögnare. Den riktiga lögnaren är Anders Forsberg".

För att förstå irritationen och det infekterade förhållandet mellan Bert Robertsson och Modofansen behöver vi backa bandet tre år.

Anders Forsberg lämnar Skellefteå i februari 2013 under turbulenta former och han anklagas senare ha försökt locka med spelare till Modo samtidigt som han hade huvudansvaret i SAIK. Forsberg svarar senare i en intervju med Expressen att han inte kände igen sig i kritiken som riktades mot honom.

Historien blossade sedan upp i november 2013 under ett möte mellan Modo och Skellefteå. Efter matchen, på presskonferensen, började Bert Robertsson gråta eftersom han var så upprörd. En situation som blev en stor snackis i Hockeysverige.

Nu, tre år senare, under en försäsongsmatch i Fjällräven Center, skapade Bert Robertsson och Modo nya rubriker. Fansen på hemmastå ska ha sjungit: "Robertsson, Robertsson – Robertsson, Robertsson! Han är en mytoman, han grinar hela dan!"

En ramsa som Robertsson bevisligen hörde. I en tv-intervju efter matchen riktade han ett meddelande till fansen:

– Får jag hälsa fansen en grej? Det räcker med det där nu, jag har hört det förr, och ni vet sanningen allihopa, grabbar, sade Robertsson och lämnade sedan intervjun.

Skellefteåtränaren uppsökte sedan Modofansen för en diskussion. Då ska Robertsson ha riktat ny kritik mot den nuvarande Europachefen för Buffalo Sabres, Anders Forsberg.

"Jag är ingen lögnare. Den riktiga lögnaren är Anders Forsberg", ska Robertsson ha sagt till fansen.

I en intervju med SportExpressen utvecklade sedan Robertsson sina tankar om ramsan och varför han gick fram till ståläktaren.

– De står och skanderar att jag är en mytoman. Jag tycker att det är jävligt konstigt. De verkar tro att jag någonstans har farit med osanning, vilket inte är fallet. Jag har faktiskt pratat med de som stod och skanderade så jag har städat av det med dem, säger han.

– Att de står och kallar mig mytoman, det träffar inte bra. Då tycker jag att de kan kolla sina informationskällor. Jag har rätt att säga ifrån när folk kallar mig saker som är helt felaktiga och det gjorde jag.

SportExpressen: Vilken respons fick du av de du pratade med på läktaren?

– De tyckte att det var bra att jag kom och pratade med dem. Sedan menar de på att har sin version av sanningen som de har läst i tidningar. Och det som står i tidningarna alla gångerna är inte sanningen utan det som har hänt i det här fallet är att de har en felaktig bild av saker och det tycker jag är synd.

– Att de ska stå i en arena och skandera att "Robertsson är en mytoman", det tycker jag är jävligt dåligt. Då ville jag rätta till det helt enkelt.