Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bernard Khouris brev från häktet

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

”Alla som känner mig beskriver mig som korrekt”. I ett 60 sidor långt brev från häktet skriver nätverkets ledare, Bernard Khouri, att anklagelserna mot honom är en ­sammansvärjning.

Den 1 augusti faller domen mot Bernard Khouri, 31, och 19 andra personer som polisen kopplar till Södertäljenätverket.

Tio av dem sitter alltjämt häktade och lika många har släppts på fri fot i avvaktan på dom.

Men innan domen faller vill Bernard Khouri att rätten tar med hans synpunkter

i den samlade bedömningen.

Från häktet har Södertäljenätverkets ledare skrivit ihop ett 60 sidor långt handskrivet brev till tingsrättens ledamöter som ska avgöra hans öde.

”Jag vädjar till er i Domstolen, jag är en korrekt person. Alla som känner mig beskriver mig som korrekt Ni har träffat mig i Domstolen”.

Khouri går igenom flera av de grova åtalspunkter som riktats mot honom och menar att allt är en sammansvärjning av polisen eller beskyllningar från icke trovärdiga personer. Han kommenterar bland annat ett grovt rån i Libanon som han styrde med telefon från Södertälje, något åklagarna yrkat flera års fängelse för.

Han menar att personen som åklagarna hävdar rånades, en medelålders Göteborgare, är en skumraskfigur som lever på svarta pengar i spelbranschen.

”Det enda jag kan säga om honom är att han Älskar pengar Hans enda uppgift här i livet är att inte bli påkommen angående sina spelmaskiner ...”

Han skriver att de samarbetade med varandra men att Göteborgaren blåste Khouri på pengar varför Khouri blev förbannad och ville avsluta samarbetet och ha tillbaks sin klocka som han tidigare gett till Göteborgaren. Göteborgaren ljuger därför när han säger att klockan är ett arvegods från sin far, menar han.

”Han brukar säga åt gemensamma bekanta att denna klocka är en present av Berno”, skriver Khouri, som menar att det inte är fråga om rån om han återtar ”sin klocka”.

Vidare skriver Khouri att åklagarna har målat upp en påhittad och överdriven bild av de kriminella i Södertälje.

”Man pratar om Hierarki, pyramider, Maffia annat Propaganda. Men vem som Helst ser att Majoriteten är Nykläckta ungar. Det är som att Åkl. vill sälja en senaste Modell av Ferrari, men i själva fallet är det knappt en gammal Fiat!”

Khouri hänvisar till flera telefonsamtal där han pekar på svagheter i vittnens utpekanden av honom som gärningsman, bland annat vid en utpressning i Västergård.

Han skriver vidare att flera vittnen styrts av X-teamledaren Dany Moussa.

”Jag vill/önskar att detta tas med i prövningen i Domstolens Eran överläggningar. Tack./MVH Bernard Khouri.