Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bernard Khouri kräver ny rättegång

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Södertäljenätverkets utpekade ledare, Bernard Khouri, kräver att rättegången i tingsätten görs om. Khouri menar att en av nämndemännen varit jävig. (UPPDATERAD 14.05)

I en inlaga till Svea hovrätt yrkar Bernard Khouri via sina advokater att tingsrättsförhandlingen ska göras om. Enligt Khouri har en av nämndemännen varit jävig genom att parallellt med rättegången även suttit med i Polisnämnden där frågan om Södertäljenätverkets existens och Bernard Khouris roll diskuterats. En fråga som Khouri själv förnekat och som varit föremål för tingsrättens prövning.

Khouris advokater hänvisar även till uttalanden i media som polisnämndens ordförande och ledamöter gjort om nödvändigheten av en fällande dom.

Därmed har han ”bildat sig en uppfattning om eller tagit ställning i för målets utgång avgörande sakfrågor på sätt som är ägnat att rubba förtroendet för hans opartiskhet i målet”, skriver Khouris försvarare Fredrik Ungerfält och Taavi Tuula.

Nämndemannen själv vill inte kommentera inlagan till hovrätten, men säger:

Så mycket kan jag säga att ingen har frågat mig om jag suttit med i Polisnämnden eller inte och ingen har sagt att det skulle vara hinder för att sitta nämndeman.

Enligt uppgifter från TT ska nämndemannen ha suttit med under minst fyra möten i polisnämnden där man diskuterat grov brottslighet i Södertälje. Han ska även ha fått tillgång till omfattande förundersökningsinformation som sedan ledde fram till åtalet.

Men åklagare Björn Fritiof är inte orolig.

- Rent spontant känner jag ingen oro för att det skulle bli en återförvisning, säger han till TT.

Nu blir det upp till hovrätten att avgöra frågan.