Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bernard Khouri får inte ringa kvällstidning – tar saken till domstol

Södertäljenätverkets livstidsdömde ledare Bernard Khouri får inte ringa ett samtal till tidningen Expressen för att dementera en uppgift som han menar är osann. Nu går han till domstol för att få igenom sitt önskemål.

Bernard Khouri som för närvarande avtjänar sitt fängelsestraff på Kumlaanstalten vill ringa ett kort, bevakat telefonsamtal till tidningen Expressen.

Orsaken är att Khouri har fått höra att tidningen har skrivit att han blivit attackerad med en köttermometer av en medfån ge, på Kumlaanstaltens Fenix-avdelning vilket han menar är osant. Han vill därför komma i kontakt med tidningen för att dementera uppgifterna. Tidningen har redan tagit bort namnuppgiften gällande vem det var som blev attackerad med köttermometern.

Men kriminalvården säger nej med motiveringen att han kan kontakta Expressen per brev istället. Kriminalvården anser också att de risker som har föranlett att Khouri har placerats på säkerhetsavdelning - också gör att man måste vara restriktiv gällande vilka kontakter han tillåts ha med omvärlden.

Nu har Bernard Khouri överklagat kriminalvårdens beslut till Förvaltningsrätten i Karlstad. Samma domstol har tidigare gett Khouri rätt att kontakta en reporter. ”Jag är idag väldigt trött på media och allt i vad de heter. Detta är inte första gången, man förtalar mig, beljuger mig och skriver medvetet fel saker. Man har skrivit mycket felaktigheter om mig, under flera års tid, detta har varit i tidningsform, nätform, i TV och numera i flera böcker,” skriver Khouri i sitt överklagande till förvaltningsrätten.

I november förra året flyttades Bernard Khouri till Hallanstalten i Södertälje. Tre månader senare flyttades han tillbaka till Kumlaanstalten. Motiveringen till flyttarna var, enligt kriminalvården, att han behövde miljöombyte.