Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berget vill ha kafé för arbetsträning

Torekällberget vill starta ett nytt kafé tillsammans med, försäkringskassan, arbetsförmedlingen och samordningsförbundet.

Annons

LT skrev i januari att Solbackens café fått stänga på grund av för få besökare. Museichef Stefan Sundblad sa då att man haft problem länge med att få lönsamhet under vinterhalvåret.

– Vi måste prova ett nytt koncept, sa han till LT då.

Nu har man ett förslag där beslut väntas fattas i mitten av mars. Tanken är att personer som står långt från arbetsmarknaden och behöver arbetsträna ska kunna jobba i kafét – samtidigt som man säkerställer service till Torekällbergets besökare.

– Vi diskuterar även med kostenheten för att hitta ett bra koncept med fräsch och enkel mat men det blir nog ungefär samma utbud som nu, säger Stefan Sundblad.

Café Bellevue har öppet fredag – söndag och bageriet har öppet i veckan samt på helgerna under lågsäsongen för att säkerställa service.

Det nya kafét kan förhoppningsvis vara i gång tidigast i maj.