Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bengtsson och Sörensen matchhjältar när Södertälje hemmabesegrade Björklöven

Södertälje tog tre viktiga poäng i kampen om en playoff-plats då man under onsdagskvällen hemmabesegrade Björklöven. Slutresultatet skrevs till 3–1 efter att Christoper Bengtsson stått för två mål och George Sörensen räddat 34 av 35 skott.

Viktiga poäng stod på spel i Scaniarinken under onsdagskvällen. Södertälje låg inför matchen en poäng utanför playoff-platserna medan gästande Björklöven inför matchen hade hugg på andraplatsen i Hockeyallsvenskan.

Det var gästerna från Umeå som inledde matchen klart piggast och skapade en del tryck mot George Sörensen i Södertäljekassen. Södertälje å sin sida inledde matchen slarvigt och hade svårt att skapa några lägen framför Björklövenmålvakten Adam Werner. Med det i åtanke var det lite oväntat att hemmalaget tog ledningen genom Christopher Bengtsson efter drygt halva den första perioden. Bengtsson tog ned Fredric Weigels passning med skridskon innan han pricksköt 1–0 mellan benskydden på Werner.

Hemmalagets ledning höll inte speciellt länge, då Austin Farley tryckte in kvitteringen bara en dryg minut efter Bengtssons ledningsmål.

– Det är skönt att det har lossnat med målskyttet. Jag hade en liten svacka tidigare så det är skönt att det lossnar nu, sade Bengtsson till C More i den första periodpausen.

Den andra perioden blev mållös och hemmalaget hade förtvivlat svårt att skapa några farligheter framför Werner i Björklövenkassen. SSK avlossade bara tre skott på mål i den andra perioden och hade bara noterats för sex skott mot Werner efter 40 minuters spel.

Björklöven avlossade 12 skott mot Sörensen i den andra perioden och hade ett par farliga lägen, dock inget som Sörensen inte kunde hantera.

Spelet var stundtals riktigt slarvigt från bägge lagen och spridda burop från hemmapubliken kunde höras när spelet såg som allra sämst ut.

I den tredje perioden lyfte hemmalaget spelet avsevärt och återtog också ledningen genom Christopher Bengtsson. Det var i samband med att Björklöven åter blivit fulltaligt som Bengtsson kunde prickskjuta in ledningsmålet och hemmalaget var återigen i förarsätet. Målet var Bengtssons 15:e för säsongen.

Björklöven tryckte på för en kvittering men George Sörensen hade en sådan kväll där han i princip var omutlig och den danske målvakten släppte inte in något mer mål. Med 20 sekunder kvar av matchen kunde Fredric Weigel punktera matchen med 3–1-målet i den öppna målburen.

– Vi gör ingen bra match men vi samlar ihop oss i tredje och rycker upp oss. Vi får tre poäng och det är det viktigaste, sade Bengtsson till C More efter matchen.

Segern innebär att Södertälje tar klivet förbi både Oskarshamn och Modo och upp på en playoff-plats. För Björklövens del var förlusten ett hårt slag i jakten på andraplatsen, dit avståndet nu är åtta poäng.

Södertälje SK – IF Björklöven 3–1 (1–1, 0–0, 2–0)

Första perioden: 1–0 (10:29) Christopher Bengtsson (Fredric Weigel, Jonas Liwing), 1–1 (11:38) Austin Farley (Roope Talaja, Fredric Andersson)

Tredje perioden: 2–1 (46:42) Christopher Bengtsson (Thomas Valkvae-Olsen, Jonas Liwing), 3–1 (19:40) Fredric Weigel (i tom målbur)

Skott: 17–35 (3–14, 3–12, 11–9)

Utvisningar: Södertälje 3x2 min, Björklöven 7x2 min

Domare: David Bergman

Rasmus Kågström