Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bemström blir juniortränare i Djurgården

Förre SSK-forwarden Jörgen Bemström blir ny tränare för Djurgårdens J18-lag.

Annons

På fredagen presenterade Djurgårdens IF sina juniortränare inför nästa säsong. Och på J18-sidan är det alltså Jörgen Bemström, 41, som får ansvaret att leda Stockholmsklubbens talanger eftersom den nuvarande tränaren Johan Schillgard, kommer att vara pappaledig från april till oktober.

- Jörgen har en bakgrund som spelare på elitnivå i Modo, Luleå och Södertälje. Han har även varit tredjetränare i SSK:s A-lag i ett och ett halvt år och därefter verkat som ungdomstränare i Järna SK i fem år på U12-U16. Han är en ledare som utifrån vår ledarvision och spelvision kommer att passa väl in i J18, säger Djurgårdens strategiska sportchef (och Jörgen Bemströms före detta kedjekamrat i SSK) Joakim Eriksson till difhockey.se.

Jörgen Bemström säger till klubbens hemsida att han ser fram emot utmaningen.

- Det ska bli kul att jobba i en förening som jag tycker just nu ligger långt fram i planeringen i sin organisation med två olika sportchefer med en tydlig plan hur man ska arbeta. Det är inspirerande att få vara del av den, säger Bemström som enligt hemsidan beskriver sig själv som envis och noggrann men helst vill framhålla en annan grundläggande ingrediens.

- Viktigast av allt är att man ska ha väldigt roligt. Många drabbas i tidig ålder av prestationsångest och det ska man inte behöva. Det man får göra här ska också vara roligast av allt, säger Bemström