Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekräftat: Big air för freeskiingåkarna i OS

I Peking-OS 2022 kommer ytterligare en freeskiing-gren att finnas på programmet. Utöver slopesyle kommer det nu också att köras big air.
– Det är ett erkännande för sporten, säger Stefan Karlsson, sportchef för freeskiing i Svenska skidförbundet till TT

Den internationella olympiska komittén har bekräftat att OS-programmet utökas med big air för freeskiing-åkarna 2022. Det innebär en ny god medaljchans för svensk del då Henrik Harlaut, Jennie-Lee Burmansson och Emma Dahlström alla är framstående freeskiing-åkare.

– Hade det varit OS i år så hade det varit väldigt fördelaktigt för oss. Vi har många som är där uppe och slåss. Sedan är nästa OS om fyra år. Det är svårare att sia vem som kommer att vara på topp då, säger Stefan Karlsson till TT och fortsätter:

– Men vi är en av de ledande nationerna i big air och det är något vi måste spinna vidare på.

TT skriver att förutom big air kommer det också införas ett mixedevent i aerials för freestyleskidor. Enmansbob för damer samt mixedlagtävling i snowboardcross, shorttrack och backhoppning tillkommer också till OS-programmet lagom till Peking 2022.