Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Behandlingen av Katia Postol gör mig arg och ledsen

Det är med bestörtning jag tar emot beskedet att kyrkoherde Katia Postol i Järna inte längre får vara präst. Jag blir arg och oerhört ledsen att beslut fattas utifrån rigida regelverk. För rättfärdighetens skull vill jag göra min röst hörd, även om det inte ändrar på nåt.

Katia Postol döms orättvist som en fortsättning på en tidigare varning. Fastän de personliga problem hon hade i somras, när hon försökte hjälpa en medmänniska, inte har något med förra årets varning att göra. Katia har inte gjort något kriminellt eller omoraliskt.

Anmäl text- och faktafel

Alla dessa anmälningar till domkapitlet. Vem har tittat på sambandet mellan dem? Finns det en konspiration av besvikna, missnöjda människor, eller enskilda personer som skickar in anmälan på anmälan? Finns det förtal och lögner i anmälningarna? Är alla anmälningar seriösa?

Har man ens intresserat sig för Katia i utövande av prästyrket? Vem har varit med och sett henne härbärgera en överfull kyrkas sorger när unga människor tagit sitt liv? Vem har sett Katia leda en gudstjänst och predika så att alla förstår när församlingshemmet är överfullt av folk som inte annars hittar till kyrkan? Vem har varit med henne i bibelsamtalsgrupper när hon förklarar Bibelns ord på det mest själavårdande sätt?

Domkapitlet sitter fast i en gammal regelbok i frågorna runt Katia Postol. Det är omänskligt och okristligt att frånta henne prästämbetet. Gud gråter och mitt hjärta gråter med Gud.

Lena Wiklund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare