Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Befängd företagsattack mot Svenska kyrkan

Annons

Vi är flera i församlingen som har fått SMS från ett företag som hjälper människor att gå ur Svenska kyrkan för att spara pengar. En del av oss får reklam om det via populära spelappar på telefonen. För denna tjänst tar företaget betalt – endast 369 kronor.

Detta är helt befängt.

Det kostar ingenting att gå ur Svenska kyrkan och vi uppmanar ingen att använda sig av tjänsten och betala för att göra något du kan göra själv.

Anmäl text- och faktafel

Som församling tycker vi att det är olyckligt att bli attackerade av ett företag i syfte att skada oss och vår verksamhet. Som vilken ”förening” som helst är vi beroende av människors medlemskap och engagemang för att kunna bedriva en verksamhet för människor i Nykvarn.

Många människor ser församlingen som sitt andra hem - ibland sitt enda. Ensamheten är stor i Nykvarn och här fyller vi en stor plats.

Den summa man erlägger i avgift kommer alla människor i kommunen till del. Som församling håller vi Turinge kyrka, Taxinge kyrka, Nykvarnskyrkan och Herrgården öppna året om för verksamhet och begivenheter för barn och vuxna i alla åldrar. Många människor ser församlingen som sitt andra hem - ibland sitt enda. Ensamheten är stor i Nykvarn och här fyller vi en stor plats.

Vardag som helg möts människor i gemenskap. Ekonomiskt utsatta ensamstående och familjer söker sig till kyrkan för samtal och ekonomiskt stöd. Kafé Änglagott drivs av Svenska kyrkan – och Nykvarnskyrkan håller öppet för gemenskap och enskilda stunder i stillhet. Syföreningen träffas, samtalsgrupper, frivilliggrupper, gemenskapsgrupper, sorgegrupper, barn- och ungdomsverksamhet, lägerverksamhet, samtal om livet och evigheten – och man får i Nykvarn hjälp att hitta ett sammanhang som kan vara till hjälp att tolka in livets stora frågor.

Vi finns här i glädje och sorg, i kris och katastrof och mycket mera.

Vi lever i ett fritt land, alla har möjlighet att säga ja eller nej till att vara med. Du är alltid välkommen till en av våra kyrkor eller församlingsgårdar. Och vi hoppas från Turinge-Taxinge församling att vi kan fortsätta få förtroendet att få vara kyrka här, mitt bland människor, när livet händer.

Varmt välkommen till någon av oss och ge din bild och ditt önskemål om vad församlingen kan vara för dig och din familj.

Patrik Ingemansson

kyrkoherde, Turinge-Taxinge församling

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel